Bloemleven binnen Rustoord is de naam voor de woongroepen Hyacint, Tulp en Narcis.

Binnen de drie woongroepen wonen 10 bewoners met elk hun persoonlijke geschiedenis en mogelijkheden. Kleine groepen medewerkers begeleiden bewoners gedurende de dag, ondersteund door vrijwilligers en familie.

Een fijne dag beleven is het motto!
En een dag start, net als bij iedereen met persoonlijke verzorging waarna er word ontbeten. Vervolgens kan de dag beginnen, aardappels worden geschild, bonen gedopt, de was wordt gedaan en onder het genot van een kopje koffie worden nieuwtjes uitgewisseld en krant gelezen. Familieleden komen en gaan zoals dat thuis gewoon is met hond, kinderen en kleinkinderen. Willen ze eventueel meeeten kan dat, uiteraard als we dit tevoren weten.

Rond het middaguur vindt de warme maaltijd plaats, binnen tulp word op donderdag gekookt door mw Koogie, zij verzorgd in overleg met bewoners de maaltijd en kookt naar wensen. Na de maaltijd trekken bewoners (gezien de hoge leeftijd) zich graag even terug voor middagrust . Rond 3/4 is ieder weer paraat om de dag te vervolgen.

Binnen woongroep Tulp heeft zich een breiclub gevormd, de dames die daar wonen breien heel wat af voor de verkoop, knuffels, maar ook op verzoek, met als doel een rolstoelbusje voor Rustoord. Iedere dinsdagmiddag staat hier in het teken van!

Bezigheden binnen's huis zijn zoals bij een ieder thuis, de een helpt in het huishouden de ander pakt z'n breiwerk op en voor weer een ander komt een vrijwilliger of familie en vertrekt naar buiten voor een wandeling.

Naast huiselijke activiteiten gaan we uit!
Afhankelijk van mogelijkheden en wensen gaan bewoners naar zang op het bollenveld, praathuis waar gesproken wordt met elkaar over al datgene wat ter sprake komt, weeksluiting of bijbeluurtje. En niet te vergeten van de frisse buitenlucht genieten, even naar het dorp en in het voorjaar bijvoorbeeld naar de Keukenhof.